دانستنی های زیبایی و سلامتی و خواص روغن

دانستنی های زیبایی و سلامتی و خواص روغن و مجله ی کلید زیبایی برای زناشویی

دانستنی های زیبایی و سلامتی و خواص روغن

دانستنی های زیبایی و سلامتی و خواص روغن و مجله ی کلید زیبایی برای زناشویی

طرز تهیه سوپ ماهی

 
سوپ ماهی یا سوپ مار عموما به روشی آسان و ساده تهیه می‌شود، زیرا در حقیقت از جوشاندن ترکیبی از گوشت‌ها، ماهی یا سبزیجات با یکدیگر و رساندن به غلظتی مناسب تهیه می‌گردد. سوپ‌ها انواع مختلفی دارند از سوپ شیر و قارچگرفته تا سوپ قارچ و اسفناج و سوپ‌های خاصی مانند سوپ ماهی که به عنوان یک غذای خاص ملی شناخته می‌شوند و بهترین آن‌ها در شهر‌های ساحلی که در آن‌ها ماهیگیری صورت می‌گیرد، تهیه می‌شوند. به علاوه سوپ‌های مقوی و مغذی تقویت کننده دستگاه ایمنی بدن و موثر برای رشد کودکان و نوجوانان کم نیستند که اغلب به عنوان مکمل غذایی و اغلب یک وعده کامل یا به منظور تغییر ذائقه بین وعده‌های غذایی خورده می‌شوند تا اینکه به عنوان یک پیش غذا سرو گردند. 
سوپ ماهی یکی از سوپ‌های پرطرفدار در ترکیه، چین، ایتالیا و بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکایی می‌باشد و یکی از مواد اصلی در تهیه آن، آب ماهی است که در آشپزی فرانسوی و اروپایی بسیار کاربرد دارد. ولی در آشپزی ایرانی سابقه ندارد و آن آبی است که استخوان و بعضی از پاره‌های بی مصرف ماهی مانند سر، بالک، پوست و دم را در آن می‌جوشانند و در انواع سس برای همراهی ماهی یا در سوپ ماهی ساده به کار می‌برند.
 

طرز تهیه آب ماهی برای سوپ ماهی ساده

مواد لازم
استخوان، سر و تکه های ماهی1 کیلوگرم
پیاز چهارقاچ1 عدد
سیر1 پر
کرفس خرد شده1 ساقه
تره فرنگی خرد شده1 بوته
فلفل سیاه1 قاشق مرباخوری
سرکه3 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق مرباخوری

دستور تهیه:
  1. همه مواد را در ۶ پیمانه آب ریخته و روی حرارت ملایم به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه بجوشانید، سپس صاف کنید.
  2. آب ماهی را می‌توان روی حرارت ملایم تا حدی جوشاند که حجم آن به یک سوم برسد، به طوریکه در یخچال مانند ژله ببندد. این ژله را می‌توان در ظرف دربسته در فریزر نگهداری کرد و در هنگام ضرورت از آن استفاده نمود.
نکته: استخوان ماهی نباید بیش از ۴۰-۳۰ دقیقه بجوشد، در غیر اینصورت آب ماهی بوی سریشم ماهی می‌گیرد.
 

طرز تهیه سوپ ماهی ساده (روش اول)

این سوپ ماهی یک نوع سوپ ترکیه‌ای بسیار ساده است و در تهیه آن به جای آب ماهی، می‌توانید از آب نیز استفاده کنید و پس از آماده شدن آن را با یک ظرف کروتن سر سفره بگذارید. 
مواد لازم
آب ماهی6 پیمانه
فیله ماهی100 گرم
زرده تخم مرغ3 عدد
آرد1/2 پیمانه
لیمو1 عدد
نمک و روغنبه میزان لازم

دستور تهیه:
  1. فیله ماهی را نمک بپاشید و نیم ساعت در آبکش بگذارید، سپس با آب سرد شسته و به صورت نگینی خرد کنید.
  2. ۵-۴ قاشق روغن در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید، سپس آرد را به مدت ۳-۲ دقیقه در آن تفت دهید.
  3. فیله ماهی را اضافه کرده و ۴-۳ دقیقه با آرد تفت دهید.
  4. آب ماهی را کم کم اضافه کرده و خیلی سریع هم بزنید.
  5. فرصت دهید تا ترکیب حاصل به جوش آید و سپس ۱۵-۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و غلیظ شود.
  6. آب لیمو را گرفته و با زرده‌های تخم مرغ و کمی آب در یک کاسه ریخته و با چنگال بزنید، سپس کم کم در قابلمه سوپ ریخته و سریع هم بزنید.
  7. آب و نمک سوپ را میزان کرده و همین که به جوش آمد از روی حرارت بردارید. 

    سوپ ماهی ساده
 
برخی از سوپ‌ها را با تکه‌های کوچک نان سفید برشته، که به زبان فرانسوی "کروتن" (crouton) نامیده می‌شود، تزیین می‌کنند. کروتن را در آخرین لحظه روی سوپ قرار می‌دهند یا آن را در ظرف جداگانه‌ای کنار سوپ می‌گذارند، زیرا اگر بیش از یکی دو دقیقه در سوپ داغ بماند له می‌شود. برای تهیه کروتن:
  • چند برش نان سفید را روی تخته قرار دهید و پوسته برشته روی آن را جدا کنید.
  • ورقه‌ها را به اندازه دلخواه برش بزنید و در چند قاشق کره یا روغن داغ تفت دهید تا سرخ شوند.
  • سپس روی دستمال نخی تمیز یا دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن آن گرفته شود.

طرز تهیه سوپ ماهی ساده (روش دوم)

این سوپ ماهی ساده را در سواحل غربی آمریکای جنوبی با ماهی خوش گوشتی به نام کنگرو (congrew) درست می‌کنند که ماهی هامور خلیج فارس برای آن جایگزین بسیار مناسبی است.
مواد لازم برای تهیه سوپ ماهی ساده
فیله هامور500 گرم
سیب زمینی پوست گرفته و ورقه ورقه شده1 کیلوگرم
هویج پوست گرفته و ورقه ورقه شده2-3 عدد
پیاز حلقه حلقه2 عدد
سیر کوبیده2-3 پر
لیمو2 عدد
سبزی خشک (نعنا، جعفری، اندکی آویشن)1 قاشق مرباخوری
فلفل قرمز ساییده1-2 قاشق چایخوری
سرکه1/2 پیمانه
روغن4-5 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:
  1. ماهی را نمک بپاشید و نیم ساعت در آبکش قرار دهید، سپس با آب سرد شسته و خرد کنید.
  2. روغن را در قابلمه جاداری ریخته و تکه‌های ماهی را کف قابلمه بچینید.
  3. آب لیمو را گرفته و روی ماهی بریزید.
  4. پیاز، سیر، سیب زمینی و هویج را در چند لایه روی ماهی بچینید و روی هر لایه اندکی نمک، فلفل و سبزی خشک بپاشید.
  5. سرکه را با ۶ پیمانه آب مخلوط کرده و در قابلمه بریزید.
  6. قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را ببندید.
  7. پس از حدود ۴۵-۴۰ دقیقه سوپ ماهی آماده است.


سوپ ماهی ساده

منبع 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.